english deutsch magyar
NÉVNAP
Ma 2021. október 18. (hétfő) van,
Gesztenye, Limbó, Szimba, Titok nevű kutyák és Gesztenye, Geszti, , Leila nevű cicák ünneplik névnapjukat. Sok boldogságot kívánunk!
DERECSKEI ÁLLATBARÁTOK

Az allatkucko.hu üzemeltetője a

Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

HÍRLEVÉL

Értesülj legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozom!

KÖSZÖNET

NCA - Nemzeti civil alapprogram

Honlapunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával jött
létre.

ÁLLATBARÁT KISOKOS - Gondozás, ápolás
„Tél szele hóval, faggyal jő….

2013-01-06 11:13:00

elkel most a nagykendő” – Weöres Sándor kedves gyermekversének sorait felnőttként is könnyen fel tudjuk idézni. Nagykendőt nem adhatunk az állatokra, de vegyük sorra, hogy mit kell tennünk a környezetünkben és a szabadban élő kutyák és macskák éhezésének, megfagyásának elkerülése érdekében.

Bővebben >>>
Tévhitek és tények az ivartalanításról

2012-12-07 19:33:00

Magyarországon a társállatok ivartalanítása korántsem annyira elterjedt, mint a fejlettebb állattartási kultúrával rendelkező, nyugat-európai országokban (az Egyesült Államokban egy 2010-es adat szerint a kutyák és macskák 80%-a ivartalanított). Főleg tájékozatlanságból és valamiféle rosszul értelmezett sajnálatból és érzelmességből táplálkozó tévhitek gátolják meg az állattartót abban, hogy valóban felelős döntést hozzon.

Bővebben >>>
Mérgező mikulás és társai

2012-12-07 18:53:00

A szobanövények esetében is igaz lehet a mondás: mindent a szemnek semmit a kéznek (vagy a szájnak) – hiszen sokuk mérgező, és érintésük, elfogyasztásuk súlyos mérgezést okozhat, valamint allergiás reakciókat válthat ki mind embereknél, mind háziállatoknál.

Bővebben >>>
MI A MIKROCHIP?

2012-12-07 18:48:00

A mikrochip egy kb 1 cm nagyságú, azaz rizsszemnél alig nagyobb méretű, szövetbarát üvegből vagy műanyagból készült eszköz.
A chipet steril applikátorral (mely injekciótűhöz hasonló) ülteti be az állatorvos a társállat (kutya, macska) vagy bármely más háziállat bőre alá.

Bővebben >>>
2010 - 2021 © allatkucko.hu Minden jog fenntartva