english deutsch magyar
NÉVNAP
Ma 2023. november 29. (szerda) van,
Anonymus, Elli, (y), Szamóca nevű kutyák és Brenda, Cirmos, Shazzam, Shazy nevű cicák ünneplik névnapjukat. Sok boldogságot kívánunk!
DERECSKEI ÁLLATBARÁTOK

Az allatkucko.hu üzemeltetője a

Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete

HÍRLEVÉL

Értesülj legfrissebb híreinkról, újdonságainkról: iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozom!

KÖSZÖNET

NCA - Nemzeti civil alapprogram

Honlapunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával jött
létre.

HÍREK
Angyali segítséggel valósul meg a Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesületének új menhelye
2014. szeptember 29.
Megtekintve 842 alkalommal
Az egyesület elnöke egy Facebook nyereményjátékban vett részt, melynek kisorsolt nyertese az Alföldi Legendárium Klaszter 45. Debreceni Virágkarneválon indított virágkompozíciójának angyal szobrát vihette haza. A nyertes a Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete lett. Mostantól elmondható, hogy a menhely angyali segítséggel fog megvalósulni!

 A civil szervezet 2012. júliusában vette 25 évre bérbe Derecskén a 057/5 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant, azzal a céllal, hogy a 2012. március 9-én elnyert 30.415.811 ,- Ft összegű Európai Uniós támogatás felhasználásával korszerű- és a szigorú előírásoknak megfelelő menhelyet valósítson meg.

Az egyesület immár több mint 10 éve felvállalta a nagyon sok településen mai napig megoldatlan problémát, miszerint menedéket nyújt azoknak a kutyáknak, amelyek gazda nélkül maradnak, vagy úgy jönnek a világra. Ehhez a feladathoz rendíthetetlen elkötelezettségre van szükség, hiszen gondoljunk csak bele abba, ha a gyermekünknek egyszer csak azzal kellene szembesülnie, hogy a szülei már nem tartanak rá igényt... Ugyanez a helyzet a védtelen állatokkal is. Semmivel sem kisebb a felelősség, a bűn, ha egy gazda-, fedél- és táplálék nélkül maradt kutya szenvedését hagyjuk figyelmen kívül.

A menhely megvalósítását célul kitűző egyesület tagjai mindannyian elkötelezett állatvédők, amit azzal is kifejeztek, hogy magánvagyonukat kockáztatják a projekt sikeressége érdekében.

A fejlesztés eredményeképpen, a helyi önkormányzat által, - hosszú távra - bérbe adott területen olyan menhely valósul meg, amely lehetővé teszi a kutyusok gondozását, örökbe adását, meglátogatását, illetve menedéket nyújt a gazdára váró állatok számára. Különlegesség, hogy a menhely szemléletformáló tevékenységet is elláthat, ami a speciális program szerint kialakításra kerülő szolgáltatóház létrehozásának lesz köszönhető.

A nemes célkitűzés mellett elkötelezett projektgazdának nincs könnyű dolga, hiszen a környéken élők folyamatosan támadják a jogszabályoknak megfelelően eljáró egyesület tevékenységét. A civil szervezet, számos együttműködő partnertől kap segítséget a céljai megvalósításához, melyekre az ellenséges körülmények legyőzéséhez most nagy szüksége is van.

Az egyesület elnöke részt vett a Facebook nyereményjátékban, ahol megnyerte a Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesülete számára az Alföldi Legendárium Klaszter által indított virágkompozíciójának angyal szobrát. Mostantól elmondható, hogy a menhely angyali segítséggel fog megvalósulni!<<< Vissza
2010 - 2023 © allatkucko.hu Minden jog fenntartva